2008. október 3., péntek

Tudományos publikáció 3.0

Új virtuális konferencia indult az Interdisciplines.org interaktív folyóiratban, melyet egyébként innen az Institut Nicod-ból moderálnak, többek között a(z egyik) témavezetőm. A tudomásom szerint egy nagyobb projekt keretében összehozott virtuálkonferencia címe Scientific Publications 3.0, ennek megfelelően a tudományos publikációs gyakorlat és rendszer jövőjével foglalkozik, főként az online publikáció terén várható változásokkal, fejleményekkel, előrejelzésekkel, kilátásokkal.
Az első írás tegnapelőtt jelent meg, Back to Basics: How Technology and the Open Source Movement Can Save Science címmel, David Koepsell tollából, és lesz még kettő: Kathleen Fitzpatrick a Peer-to-peer review rendszerről ír majd, a sort pedig a Wired-os Long Tail-sztár Chris Anderson zárja a What Science can learn from Google? című cikkével.
Akik érdeklődnek vagy az újmédia vagy a tudományos hálózatok iránt, azok minimum érdekesnek találhatják a kezdeményezést, akiket viszont esetleg mindkét téma foglalkoztat, azok extra élvezetben részesülhetnek ha elkattintanak a konferenciára.

Nincsenek megjegyzések: